fbpx
Back

Σχολή Μηχανικών

Απέκτησε πτυχίο Αξιωματικού Μηχανικού στην ιδιωτική Σχολή Μηχανικών Βάρνας για τον ναυτικό εμπορικό στόλο, με την σφραγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (Ι.Μ.Ο.).

Σχολή Μηχανικών

Οι σπουδαστές στη Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Βάρνας αποκτούν τεχνογνωσία και ικανότητες μηχανικού πλοίων ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στη συντήρηση και τη σωστή λειτουργία των μηχανικών τμημάτων ενός πλοίου καθώς και για όλες τις υποχρεώσεις που εμπίπτουν από αυτά όπως η κατανάλωση καυσίμων, λιπαντικών και τα απαραίτητα ανταλλακτικά.

Κατά τη φοίτηση οι σπουδαστές αποκτούν βασικές γνώσεις σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Πληροφορική, Αρχές Μηχανολογίας, Αγγλικά κ.λπ.

Σε επίπεδο ειδίκευσης περιλαμβάνονται μαθήματα:

  • Λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων παραγωγής ισχύος των πλοίων
  • Λειτουργία και συντήρηση ναυτικών μηχανών Diesel και στροβιλομηχανών
  • Λειτουργία και συντήρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
  • Την επισκευή των μηχανικών βλαβών του πλοίου.

Το πρόγραμμα σπουδών αλλά και της εκπαίδευσης ολοκληρώνεται με την εκπόνηση και παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας και με τη συμμετοχή στις Κρατικές Εξετάσεις στην Βουλγαρία εξειδικευμένης Αγγλικής ορολογίας.

Η Πρακτική Άσκηση της σχολής μηχανικών αεν Βάρνας διεξάγεται σε εμπορικά πλοία και καλύπτει όλες τις πτυχές της λειτουργίας και συντήρησης τους, όπως και τη συντήρηση και επισκευή των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων τους.

Οι πτυχιούχοι του προγράμματος αποκτούν το πτυχίο ισότιμο με πτυχίο ΑΕΙ Μηχανικού Πλοήγησης και Μηχανολόγου Μηχανικού ΑΕΙ. Ως απόφοιτοι της σχολής μηχανικών λαμβάνουν άδεια Γ’ πλοιάρχου ή μηχανικού από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας της Βουλγαρίας σύμφωνα με τα θεσπισμένα πρότυπα (STCW) του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (Ι.Μ.Ο.). Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός είναι εξειδικευμένος οργανισμός του ΟΗΕ και συνιστά την αρχή που καθορίζει τα παγκόσμια πρότυπα σχετικά τη διεθνή ναυτιλία.

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Βάρνας είναι πλήρως αναγνωρισμένη από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) της Ελλάδος και όλες οι σχολές εντάσσονται στο σχετικό άρθρο που αφορά τους επιστημονικούς Κλάδους Τεχνολογικών Επιστημών Μηχανικών.

Οι απόφοιτοι της ιδιωτική σχολής μηχανικών εμπορικού ναυτικού Βάρνας που επιθυμούν να μετατρέψουν και να αναγνωρίσουν την άδεια τους την καταθέτουν στο ελληνικό υπουργείο ναυτιλίας και εντός 3 εργάσιμων ημερών παραλαμβάνουν την πιστοποίηση αναγνώρισης και μετατροπής της αδείας τους, Σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα αυτά κατοχυρώνονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα της εμπορικής Ναυτιλίας από των παγκόσμιο οργανισμό ναυτιλίας.(stcw του I.M.O)

Ενδεικτικές αποδοχές σε δεξαμενόπολοια και φορτηγά πλοία

Πετρελαιοφόρα Πλοία (σε ευρώ, ανά μήνα υπηρεσίας στο πλοίο)

Ο μισθός ενός απόφοιτου της σχολής μηχανικών σε πετρελαιοφόρα πλοία μεταβάλλεται ως εξής:

Πλοίαρχος

Καθαρός μισθός: 10.000 €

Υποπλοίαρχος

Καθαρός μισθός: 7.500 €

Ανθυποπλοίαρχος

Καθαρός μισθός: 5.000 €

Μηχανικός Α’

Καθαρός μισθός: 9.500 €

Μηχανικός Β’

Καθαρός μισθός: 7.500 €

Μηχανικός Γ’

Καθαρός μισθός: 5.000 €

Φορτηγά Πλοία (σε ευρώ ανά μήνα υπηρεσίας στο πλοίο)

Ο μισθός ενός απόφοιτου της σχολής μηχανικών σε φορτηγά πλοία μεταβάλλεται ως εξής:

Πλοίαρχος

Καθαρός μισθός: 8.500 €

Υποπλοίαρχος

Καθαρός μισθός: 6.000 €

Ανθυποπλοίαρχος

Καθαρός μισθός: 4.000 €

Μηχανικός Α’

Καθαρός μισθός: 8.300 €

Μηχανικός Β’

Καθαρός μισθός: 6.000 €

Μηχανικός Γ’

Καθαρός μισθός: 4.000 €

Επαγγελματική Ανέλιξη στη Study Naval Academy Varnas: Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις, εφοδιασμούς, οι πρακτορεύσεις, ως νηογνώμονες, σε ασφαλίσεις και σε επισκευές με τις παραπάνω επαγγελματικές αρμοδιότητες:

  • Διοικητικός υπάλληλος σε ναυτιλιακές εταιρείες
  • Mηχανοτεχνίτης
  • Τεχνίτης συστήματος πέδησης
  • Τεχνίτης αναρτήσεων
  • Τεχνίτης αντλιών πετρελαιοκινητήρων
  • Τεχνίτης εξαερωτήρων – αναμικτήρων
  • Ηλεκτροτεχνίτης
  • Τεχνίτης οργάνων
  • Τεχνίτης συστημάτων εξαγωγής καυσαερίων
  • Τεχνίτης ψυγείων

Φορολογικές Ελαφρύνσεις

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα των Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού είναι και η φορολογία.

Την φορολογία τόσο των Ελλήνων ναυτικών, αξιωματικών, αλλά και κατωτέρων πληρωμάτων, όσο και την φορολογία των αλλοδαπών ναυτικών που απασχολούνται σε εμπορικά πλοία υπό Ελληνική σημαία, προσδιορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών (ΠΟΛ.1084/8.4.2015), με την οποία δίνονται διευκρινίσεις όσον αφορά την παρακράτηση φόρου.

Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, στους Αξιωματικούς Ε.Ν. παρακρατείται φόρος 10% και στα κατώτερα πληρώματα φόρος 7% επί του συνόλου των αποδοχών τους για τις υπηρεσίες που έχουν παράσχει σε εμπορικά πλοία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποδοχές που αποκτούν Αξιωματικοί και Κατώτερα Πληρώματα, που είναι Έλληνες υπήκοοι και απασχολούνται σε πλοία υπό ξένη σημαία που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, αποτελούν εισόδημα αλλοδαπής προέλευσης στο οποίο δεν διενεργείται παρακράτηση φόρου.

 

Στρατολογικές Ελαφρύνσεις

Οι στρατιώτες που κατατάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις και οι οποίοι είναι πτυχιούχοι των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού .Για όλους τους φοιτητές μας και τα 4 χρόνια τους δίνουμε νομιμοποιημένα και μεταφρασμένα πιστοποιητικά καθώς και βεβαίωση σπουδών εντελώς δωρεάν.

Εκδήλωση
Ενδιαφέροντος
Ναυτική Ακαδημία Βάρνας

    Επιλέξτε Σχολή/ές: